Samostalna izložba keramike "Bljesak" Sabine Horvat

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Izložba keramike "Bljesak" Sabine HorvatSamostalna izložba keramike pod nazivom „Bljesak“ čije će otvaranje biti 19.04.2010. u galeriji Dvorište u Pančevu u 19h, predstavlja rezultat višemesečnog rada i istraživanja na temu svemira, univerzuma i beskonačnosti koja nas okružuje. Izložba će trajati od 19. do 29.04.2010. godine.

Ideja o ovoj izložbi je nastala tokom protekle 2009. godine kada se obeležavala 400godišnjica od pronalaska Galilejevog teleskopa, te je proglašena međunarodnom godinom astronomije od strane UNESCO-a i Međunarodnog astronomskog saveza.

Izložba se sastoji od nekoliko zidnih instalacija koje predstavljaju svetleće objekte. Zbog same tematike izabrala sam porcelan kao materijal koji najviše preovlađuje i koji svojom transparentnošću daje izuzetne svetleće efekte.

Akcente u vidu meteorskih fragmenata sam postigla rasparčavanjem kompozicija u kojima se njeni delovi čas udaljavaju od svog središta i čas ponovo vraćaju u celinu. Na površini nastaju čas satenski glatki, čas lomljivo oštri. mat ili sjajni, prskani i pikovani oblici. Središni deo izložbe je pak magmatski crveni i sjajan.

Cilj ove izložbe koja je namenjena mladima ali takođe i širom delu publike, jeste i upoznavanje publike sa različitim materijalima i njenom primenom (kao svetleći objekti) a namenjen je i stručnoj javnosti radi prezentacije svog rada, kritičkog stava i razmene mišljenja.

Napisano u kategoriji Najave dešavanja | Autor M. S. dana 18.4.2010 u 10:00h Ključne reči: l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše najave preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar