"Pančevac" prodat za 181 milion dinara

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

PancevacPančevački gradski nedeljnik "Pančevac", koji sa prekidima izlazi od 1869. godine, prodat je juče na aukciji u Novom Sadu za 2,2 miliona evra (181 milion dinara). Procenjena vrednost preduzeća bila je nešto više od 42 miliona dinara, a prodato je za četiri puta veću sumu.

Kao što smo već pisali u decembru 2007. godine ovako visoka cena dobijena za list ni malo ne iznenadjuje, jer "Pančevac" je jedan od retkih lokalnih listova u Srbiji koji posluje više nego odlično. Novi vlasnik "Pančevaca" je konzorcijum kupaca, koje je na jučerašnjoj aukciji zastupala Cvijeta Marković iz Beograda.

Na aukciji je učestvovao i konzorcijum zaposlenih u “Pančevcu”, kao i konzorcijum koji je ranije već kupio nekoliko lokalnih nedeljnika iz Vojvodine, a predstavljao ga je Nenad Rončević. Od dva konzorcijuma zaposlenih, pojavili su se predstavnici samo jednog, onog sa 14 zaposlenih. Konzorcijum zaposlenih ostao je na ceni od 165 miliona dinara.

Novi vlasnici "Pančevaca" nisu želeli da najavljuju svoje predstojeće poslovne korake, a njihov predstavnik na jučerašnjoj aukciji Cvijeta Marković, rekla je da će to vrlo brzo biti poznato javnosti.

Izvor informacija Politika.

Napisano u kategoriji Ekonomija | Autor M. S. dana 15.2.2008 u 11:21h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar